Jag försökte mig på en middag som en kompis gjorde till mig. Tyvärr vet jag inte exakt hur han gör denna maträtten så jag fick improvisera och chansa lite.
Innan använde jag alltid grädde i maten till typ allt. Jag älskar grädde! ...men sen jag började träna så har jag bytt ut grädde mot vatten och mjölk (laktosfri). Även om jag inte trodde det innan så vet jag nu att man kan få en minst lika god sås med bara mjölk eller vatten, om man är duktig på att krydda.
Jag lagar mycket mat som innehåller wook, grönsaker, kyckling och kött (ibland fisk då jag inte är någon fiskfantast). Det blir oftast kyckling med wook eller köttgryta/eller kött med wook. Ibland fisk.
Den här maträtten är dock supergod! (inte lika god när jag gör den som när min kompis gör den men en bra middag helt enkelt). Nu hade jag inget fullkornsris så det fick bli vanligt (som heller inte var lika gott).
Jag har tagit kyckling bröstfilé och skurit i små bitar och sedan rullat i halva baconskivor. In i ungen med lite vatten i formen och kryddor. Sen stekt wook i vatten på spisen och låtit det koka lite i stekpannan och sedan lagt i kryddor och mjölk (samt ca en tesked mjöl för att få såsen lite tjockare). Sen ris vid sidan av (man kan göra utan ris också om man känner för det).
Det här med att göra bra nyttig mat är fortfarande helt nytt för mig och jag försöker lära mig med lite mer variation! :)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar